Pyssel #2

Igår gjorde jag faktiskt klart kortet till mamsen. Resultatet blev såhär:

image3

Jag är nöjd eftersom det är mitt allra första kort, och det skapades på ganska kort tid eftersom jag skulle till brorsan och pula på kvällen. Jag, han och mamma fixade iordning tjejernas rum och det blev jättemysigt. Idag kommer de hem till Patrik och får se resultatet, hoppas att de blir glada :).

Jag e hängig idag. Har just legat och sovit ett tag för att kurera mig. Är förkyld och febrig, men det går förhoppningsvis över snart...

Viktig droppe

image125Genom att adoptera denna droppe och lägga den på er hemsida/blogg visar ni sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla barn som lider i sin ensamhet.

Jag adopterade min droppe från Tess




Hemtex

Brorsan har flyttat och har förtjänat en inflyttningspresent. Han önskar sig lite nya snygga påslakan så jakten har börjat. Det svåraste är att inte hitta en massa snygga som jag tycker att han "borde" tycka om, ni vet de som är rosa och blommiga. Jag måste faktiskt köpa några som jag tror att han kommer att gilla, även om jag själv tycker de är dötrista :).

Tänkte kolla på Hemtex. Funderade en stund på tunnelbanan hur mycket rea de har den här veckan. 30, 40 eller 50%? Svaret är 40% på allt i butiken. Är det någon som har lyckats med bedriften att köpa något på ordinarie pris på Hemtex? Finns du så får du gärna skriva till mig och berätta hur du gjorde!

En liten funderare bara, som jag underhöll mig själv med på väg hem ifrån jobbet...


Lena pysslar

Allt är Willys fel...nåja i alla fall en del. Mamma och jag var och handlade inför en middag i torsdags och i en stor låda med fyndsaker så hittade jag ett paket med klister. Lycklig över fyndet så berättade jag för mamma att jag nu hade allt som jag behövde för att kunna påbörja mitt första scrapbookingprojekt. Jag visste nämligen att jag bara hade ett gammalt limstift från typ 70-talet hemma i lådan och att jag nog skulle bli glad bara att lyckas få bort korken. Så här i efterhand så hade jag hellre betalat Willys för att slippa bli frestad att köpa konstiga saker i mystiska förpackningar i stora fyndlådor...

För två timmar sedan tänkte jag pyssla. Ja, du läste faktiskt rätt. Lena har nämligen börjat handla scrapbookingsaker på Tradera och ute i affärerna. I början skrev jag ned det jag handlade för på Tradera, men när siffrorna började bli tresiffriga så lade jag av med min statistik. Jag fick lite ångest över att jag handlat så mycket, särskilt med tanke på att jag inte är särskilt kreativ och konstnärlig.

Jag fick ett ryck runt nio och bestämde mig för att skapa ett Mors dagskort i tusenkronorsklassen (eftersom jag antog att jag inte skulle pyssla något mer efter det). Jag klippte, vek, arangerade blommor, mätte och tog fram KLISTRET. När jag skulle bryta öppningen så hände det. Limmet skvätte upp på mina händer och på byxorna. Jag lyckades sära på mina fingrar som ville klistras ihop men blev ännu mer kladdig och ganska snabbt väldigt stel i fingertopparna (och är fortfarande). Läste på tuben att jag köpt superlim som skulle användas på metall och porslin. Mina fingrar gjorde ont och var stela. Stod länge i badrummet och testade alsolsprit, peelingkräm och tvål - inget hjälpte. Eftersom jag knappt kände fingertopparna ringde jag till sjukvårdsupplysningen för att få tips om vad jag kunde ta bort superlimet med. Sjuksköterskan kunde inte hålla sig för skratt. Hon tipsade om aceton och olivolja och sade att jag inte skulle leka med superlim igen. Jag lovade henne att köpa limstift i fortsättningen. Det positiva var ju i alla fall att jag räddat kvällen för henne och hennes kollegor =).

Förresten, behöver jag nämna att det stod på förpackningen att det var farligt att få limmet på huden och att man skulle kontakta sin läkare?

Nu har det gått 2 timmar och jag har skrubbat och skrubbat. Jag har fortfarande lim kvar, men fick bort en del. Känslan i mina fingertoppar motsvarar nog "russinkänslan" när man legat i ett bad lite för länge. Skillnaden i det här fallet är att det känns som att jag legat i badet hela livet. Får fortsätta skrubbandet imorgon, orkar inte längre....

Är det här en typisk Lenagrej kanske?

Nu tänker jag plocka fram mitt gamla limstift från 70-talet istället, garanterat intorkat och ofarligt....

RSS 2.0